Lekarska slava 2022

Lekarska slava 2022


Čačanski lekari i stomatolozi 14.12.2022.obeležili su svoju slavu sv Kozma i Damjan u crkvi Svetog Vaznezenja Gospodnjeg u Čačku.


Tradicionalo lekarsku slavu sv Kozma i Damjan u narodu poznati kao Sv Vrači lekari i stomatolozi iz Čačka obeležili su rezanjem kolača u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku. Ovogodišnji domaćin lekarske slave bio je dr Predrag Savić, oftalmolog iz Čačka. Doktor Savić se osvrnuo na sve izazove lekarske profesije u ovim teškim vremenima i istakao važnost profesije, humanost i plemenitost za celokupno društvo. Nakon osvećenja i rezanja slavkog kolača lekari i stomatolozi su nastavili druženje u galeriji narodnog muzeja uz prigodan muzički program u zakusku. Lekari i stomatolozi kako iz državnog, tako i iz privatnog sektora se iskoristili vreme za druženje i razmenu iskustava.


Sve prisutne prikladnom zdravicom pozdravio je zdravičar Milinko Gojković, višestruki pobednik na mnogim takmičenjima zdravičara. A nakon toga prositni su uživali u muzičkom programu djaka srednje muzičke škole iz Čačka. Domaćin lekarske slave sledeće godine biće dr Aleksandar Pajović, direktor doma zdravlja u Čačku. Dr Pajović se zahvalio i izrazio zadovoljstvo što je njemu pripala čast da bude domaćin i istakao važnost da se tradicija obeležavanja slave prenese i na mladje kolege.