> Aktivnosti > Arhiva > Izveštaj o radu predsednika

Izveštaj o radu predsednika

Dr Milojko Jovanović Predsednik udruženja privatnih doktora medicine i stomatologije Čačka . Maj 2010 – 2014.godine.
Rodjen u Čačku 29.08.1962. godine. Završio Stomatološki fakultet 09.12.1988.godine u Beogradu.
Upisan 01.10.1990. godine na prvu godinu specijalističkih studija na stomatološkom fakultetu u Beogradu, a dana 30.06.1994. godine položio specijalistički ispit iz preventivne i dečje stomatologije sa ocenom odličan.
Specijalistička stomatološka ordinacija – Dr Milojko Jovanović, Čačak, počela je sa radom 11.06.1997. godine. u ulici Cara Dušana 11 . Telefon 032-226-187 i 063-777-12-33. e-mail: analuka38@open.telekom.rs

Skupština Udruženja privatnih doktora medicine i stomatologije Čačka, koja je održana 26.05.2010. godine u Čačku donela je odluku o izboru Dr Milojka Jovanovića za predsednika Udruženja a Dr Mihaila Lukovića za potpredsednika.

U skladu sa odredbama članova 78. i 12. Zakona o udruženjima (Službeni glasnikRS,br.51/09),na Skupštini Udruženja privatnih doktora medicine i stomatologije Čačka održanoj dana 26.05.2010.godine, usvojen je STATUT UDRUŽENJA.

Sve je ovo bilo neophodno da bi Udruženje bilo Upisano u Agenciji za privredne registre 04.11.2010 godine.

Na Sednici Udruženja održanoj 03.11.2010. godine donete su odluke da se otvori sajt udruženja privatnidoktoricacak.com. kao i da sve predloge u vezi rada udruženja treba slati našem administratoru na e-mejl udruzenje@privatnidoktoricacak.com. Zaključeno je da naša obaveza o odlaganju medicinskog otpada po zakonu proističe od 01.11.2010.godine i da je potrebno sklopiti ugovore sa ovlaštenim kućama.Finasijski smo pomogli štampanje zbornika radova za Dane Dr Mišovića.

Na sednici Udruženja održanoj 15.03.2011. godine pored redovnih aktivnosti udruženja Upravni odbor koji obavlja funkciju Stručnog saveta Udruženja privatnih doktora medicine i stomatologije Čačka doneo je odluku da se odobri program KE pod nazivom “Promena debljine rožnjače i retine kao klinički problem” koji je prijavila Dr Dobrila Bećirović u svojstvu rukovodioca a ispred oftamološke ordinacije “Iris” iz Čačka kao organizatora.Ovom programu je data pozitivna recenzija.

Skupština Udrženja održana je i 02.11.2011. godine.Na osnovu izveštaja o radu udruženja usvojen je finansijski izveštaj za 2011. godinu.Konstatovali smo da su održana dva stručna predavanja iz programa KME u prostorijama Tehničkog fakulteta U Čačku.Prvo 12.05.2011 predavač je bio prim. Dr Branislav Kardašević iz Novog Sada sa temom Industrijski, eksrakoronarni atečmeni u stomatološkoj praksi.Organizatori su bili Udruženje privatnih lekara i stomatologa SALUS i naše Udrženje.Prisutno je bilo oko 250 doktora stomatologije. stomatoloških i zubnih tehničara ne samo iz Čačka već i iz gradova u okruženju.Drugo predavanje je održano 29.09.2011.godine.Predavač je bila Dr Jasmina Tekić sa temom “Basic seminar oralne profilakse”.Stručnom skupu je prisustovalo oko 100 kolega.Skup su podržali i predstavnici firmi Gc i curaprox sa svojim promotivnim programom.Posle oba predavanja priredjeni su prigodni kokteli.
Takodje smo bili jedni od organizatora Dana Doktora Mišovića održanih 28.29.11.2011. godine

Formirali smo Stručni savet Udruženja u koji su izabrani Dr Dobrila Bećirović, Dr Novica Dubljević i Dr Milojko Jovanović.
Predsedništvo kao i svi članovi Udruženja uputili su čestitku Dr Snežani Bošković za dvadeset godina uspešnog rada ordinacije.Dr Snežana
Bošković je povodom tog jubileja uputila donaciju Kolu Srpskih Sestara.

Na skupštini Udruženja održanoj 06.11.2012. godine pored usvajanja finansijskog izveštaja za 2012. godinu podnet je izveštaj u radu udruženja u toj godini.Po planu i programa u okviru KMO dana 07.04.2012.godine (Svetski dan zdravlja),održan je Simpozijum na Tehničkom fakultetu u Čačku.Simpozijum je održan u organizaciji Udruženja Stomatologa Implantologa Srbije,Evropske Asocijacije Dentalnih Implantologa(USSI EDI) i Udruženja privatnih doktora medicine i stomatologije Čačak.Sa promotivno izložbenim programom Simpozijum su pratili:CONSUMER ZUG-CORE Distribution d.o.o Beograd, Profi dental Kraljevo,MIP d.o.o. Beograd i COMMEX Novi Sad.Pozvani predavači su održali svoja predavanja po predvidjenom planu i programu za preko 400 učesnika Simpozijuma iz Srbije i inostranstva.

Godišnji stručni sastanak u organizaciji Očne kuće Iris održan je 09.06.2012.godine.Kursu je prisustvovalo 48 slušalaca ,lekra,najviše oftamologa centralne i zapadne Srbije.Izlazni test su svi ispunili a u anketi su bile samo pohvale za predavače i nove stavove u dijagnostici i terapiji dijabetičnih promena na oku.

Na poziv Doma zdravlja Gornji Milanovac u aktivnosti DZ “Vikend na selu”, dobrovoljno i bez naknade učešće su prihvatile koleginice Prim Dr Snežana Bošković spec interne medicine kardiolog i Dr Vera Urošević spec interne medicine kardiolog.Vikend na selu u Ambulanti Vraćešnica bio je 31.03.2012.godine – radila Dr Snežana Bošković (21 pregled). Vikend na selu u Pranjanima je bio 21.04.2012. godine – radila je Dr Vera Urošević(35 pregleda).

Tradicionalni “Dani Dr Mišovića” održani su 26.10.2012. godine a naše Udruženje je bilo jedno od organizatora.Naš predstavnik je bio Dr Mladen Behara spec stomatološke protetike.
Dana 21.03.2012. godine Dr Mihailo Luković i Dr Saša Spasojević u Ministarstvu za zaštitu životne sredine imali su sastanak sa pomoćnikom Ministra Zoranom Tešićem i Radmilom Šerović vezanim za odlaganje medicinskog otpada.

03.11.2012. godine održan je Kongres privatne lekarske prakse o Hipokratovoj zakletvi.Predavanje o analizi dve verzije zakeltve održao je
Dr MIhailo Luković.

13.11.2012. godine Dr Mihailo Luković, Dr Saša Spasojević i Dr Milojko Jovanović ispred udruženja a povodom obeležavanja 20 godina uspešnog rada orinacije “FEBRIS” Dr Mihaila Lukovića posetili su Čačansku Gimnaziju i predali na poklon knjige kao donaciju školskoj biblioteci.

Produžen je rad rukovodstva udruženja za još dve godine.

Doneta je odluka da se izradi novi moderniji sajt Udruženja.

Na Skupštini Udruženja 30.10.2013. godine pored usvajanja finansijskog izveštaja za 2013. godinu podnet je izveštaj o radu Udruženja u 2013.godini.

07.02.2013.godine organizovan je stručni sastanak na temu “Uvod u energetsku medicinu”.Predavač je bio Dr Igor Četojević, bivši lekar Novaka Djokovića.

25.10.2013. godine bili smo jedni od organizatora predavanja na Danima Dr Mišovića.

Podneti su izveštaji o radu Lekarske i Stomatološke komore.Održani su izbori u Stomatološkoj komori Srbije.Ispred privatnika u Moravičkom okrugu izabrani su Dr Saša Spasojević i Dr Milojko Jovanović koji je postao potpredsednik Skupštine Stomatološke Komore Srbije.

U 2014. godini planira se izdavanje monografije “Privatna lekarska praksa Moravičkog okruga” kao i Simpozijuma vezanog za kontinuiranu medicinsku edukaciju.Stručni savet Udruženja privatnih doktora medicine i stomatologije Čačka, nadležnog za recenziranje stručnih skupova, je na svojoj sednici održanoj dana 28.01.2014.godine doneo odluku da se odobri program KE pod nazivom “Nove tehnologije u oftamološkoj dijagnostici” koji je prijavila Dr Dobrila Bećirović u svojstvu rukovodioca a u organizaciji oftamološke ordinacije “Iris” iz Čačka kao organizatora.Ovom programu je data pozitivna recenzija.

Lekarska slava

SLAVA1

(klik na sliku za zoom)

Ogromna energiju koja je uložena u toku ovih godina donela je jedan novi sistem rada Udruženja koji je prepoznatljiv.

2002.godine razdvojili smo Lekarsku slavu od Doktorskog bala.

Lekarska slava je svake godine 14.11. na dan Sv. Kozme i Damjana gde uglavnom prisustvuju kolege a Doktorski bal se održava svakog prvog vikenda u decembru gde pored kolega prisustvuju i naši prijatelji.

Uspostavili smo veoma dobru saradnju sa Srpskim Lekarskim Društvom.Dogovorili smo se da će domaćin Lekarske slave, naizmenično svake godine , biti član našeg Udruženja a sledeće član Srpskog Lekarskog Društva.

Imao sam čast i zadovoljstvo da 14.11.2013.godine budem domaćin Lekarske slave.Sečenje kolača je bilo u Crkvi Sv. Vaznesenja u Čačku u 12 časova , a koktel u restoranu”Velvet”.

Doktorski bal

BAL1

(klik na sliku za zoom)

Ono na čemu smo kao Udruženje zaista ponosni je Doktorski bal,koji je uvek nadahnut prijateljstvom medju kolegama. U izuzetno prijatnoj i veseloj atmosferi,uz pesmu i igru, zaiskre i vokalne sposobnosti naših talentovanih kolega. Poslednjih godina u prelepom ambijentu “Hotela Beograd” uz Doktorski bal proslavljali smo dvadeset godina uspešnog rada pojedinih ordinacija.
Bićemo zadovoljni i srećni ako pozitivna energija sa Doktorskog bala bude preneta na mladje kolege, koji će verujemo, prepoznati u sebi i u kolegama suštinu ovih druženja.

Dr Milojko Jovanović
Spec. preventivne i dečje stomatologije

Slični članci

Comments are closed.