> Zdravstveni turizam u Čačku

Zdravstveni turizam u Čačku

Zdravstveni turizam u Čačku

Zdravstveni turizam i u Čačku
Datum kreiranja petak, 19 septembar 2014 20:42
Potpisivanjem sporazuma sa Udruženjem privatnih doktora medicine i stomatologije, Turistička organizacija Čačka započela je rad i na promociji medicinskog turizma našeg kraja. Sporazum o saradnji su potpisali direktor TOČ-a Dragomir Savić i predsednik Udruženja privatnih doktora medicine i stomatologije Milojko Jovanović. Sporazumom je predviđeno da na svim stranim sajmovima, na kojima se pojavi, TOČ promoviše čačanske zdravstvene usluge, ali i da organizuje obilazak čačanskog kraja za turiste koji dođu radi zdravstvenih usluga.
zdravstveni turizam 2
– Kao što smo i najavili kroz naš ovogodišnji program rada, od ove godine počinjemo sa promocijom jedne nove vrste turizma koja je poslednjih godina u povoju, a to je promocija medicinskog turizma. Prvi korak je potpisivanje protokola između Udruženja privatnih doktora medicine i stomtologa gde ćemo intenzivno raditi na promociji ovog udruženja i pokušaju da se njihove usluge plasiraju na inostranom tržištu. TOČ će raditi na turističkom delu, odnosno svi pacijenti koji budu došli, potrudićemo se da vide sve naše turističke znamenitosti. Gde god se budemo pojavili na sajmovima, a to će biti i preko štandova Turističke organizacije Srbije, delićemo brošure i propagandni materijal. Nadam se da ćemo uskoro videti efekte te saradnje. Radićemo na povezivanju čačanskih turističkih agencija sa turoperatorima iz inostranstva, koja će, nadamo se, rezultirati posetom stranih turista – rekao je nakon potpisivanja sporazuma za Ozonpress, direktor TOČ-a Dragomir Savić.
Predsednik Udruženja privatnih doktora medicine i stomatologa Milojko Jovanović, podsetio je da ovo udruženje okuplja 55 stomatoloških ordinacija, 40 lekarskih ordinacija i dve poliklinike u kojima se mogu dobiti sve zdravstvene usluge, ali po cenama koje su daleko povoljnije nego u zapadnim zemljama.

– Ove godine slavimo 20 godina našeg postojanja i želja nam je da naše usluge približimo zemljama u okruženju. Potpisali smo sporazum sa TOČ-om koji podrazumeva propagiranje zdravstvenog turizma, jer su zdravstvene usluge kod nas daleko jeftinije u odnosu na okruženje i zapadne zemlje. Ovo je obostrani interes i nadam se da ćemo brzo videti efekte ove saradnje – rekao je Jovanović.
Sporazum o saradnji je potpisan u hotelu Aveny.

Slični projekti