> Aktivnosti > AKCIJA ZA NABAVKU HISTEROSKOPA ZA OPŠTU BOLNICU ČAČAK

AKCIJA ZA NABAVKU HISTEROSKOPA ZA OPŠTU BOLNICU ČAČAK

Poštovane koleginice i kolege, članovi Udruženja
Udruženje privatnih doktora medicine i stomatologije Čačak, je dobrovoljno udruženje vlasnika sopstvenih ordinacija i drugih zdravstvenih ustanova sa teritorije Moravičkog okruga, kao i lekara koji su stalno zaposleni kod vlasnika sopstvenih ordinacija i ustanova koji se učlanjavaju u ovo Udruženje radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva i zadataka, a u okviru Statuta i postojećih zakona.
Udruženje je zvanično uvedeno u registar grupe građana 07. Novembra 1995.godine.
Cilljevi i zadaci Udruženja su: unapređenje i razvoj zdravstvene zaštite građana i privatne lekarske prakse, poboljšanje uslova i kvaliteta rada privatnih ordinacija, kako bi se podigao nivo usluga u privatnim ordinacijama, uključivanje privatnih lekara i stomatologa u zdravstveni sistem , stalno stručno usavršavanje, saradnja sa strukovnim organizacijama, dobrotvorni rad, rad na lokalnim problemima iz domena zdravstva, promocija zdravstvenog turizma , očuvanje tradicije kroz slavljenje lekarske slave i organizovanje lekarskog bala. Lekarska slava, sveti Kozma i Damjan, slavi se svake godine počev od 1992.godine, 14 novembra.
Na području Moravičkog okrugu u legalnom, privatnom zdravstvenom sektoru ordinira 77 doktora stomatologije ( Čačak – 40 stomatoloških ordinacija, gde rade 54 doktora stomatologije, Gornji Milanovac – 7 stomatoloških ordinacija, 8 zaposlenih stomatologa , Ivanjica – 11 stomatoloških ordinacija, 12 zaposlenih stomatologa ,Guča – 3 stomatološke ordinacije ), 2 specijalne bolnice , 2 poliklinike , 40 lekarskih ordinacija.
Svake godine Udruženje, deo sredstava od članarine donira u humanitarne svrhe lokalnoj zajednici.
Ove godine, Udruženje želi da podrži akciju prikupljanja sredstava za nabavku HISTEROSKOPA odeljenju ginekologije Opšte bolnice u Čačku. Inicijativu su pokrenuli lekari ginekolozi Dr Radoš Čantrak i Dr Saša Urošević, kako bi histeroskopiju uveli u redovnu praksu pored laparoskopije. Vrednost instrumenta je 7 000 eura, a Rotari klub iz Čačka je prikupio polovinu. Pozivamo Vas da, ukoliko želite, uplatite članarinu za 2017. godinu u iznosu od 2 000 rsd, isključivo na žiro račun Udruženja 205 – 6578 – 45, kako bi bili u mogućnosti da pomognemo ovu akciju.
Medijsku kampanju prikupljanja sredstava pomaže Regionalna Tv Telemark , posebno redovna emisija pod nazivom Zdravlje na dar .
Molimo kolege, da ovaj e-mejl proslede drugim kolegama .
Apelujemo na kolege da svoje podatke o ordinacijama proslede na e-mejl Udruženja, kako bi ažurirali sajt www.privatnidoktoricacak.com.
Srdačno,

Potpredsednik Udruženja Dr stom Mladen Behara

Slični članci

Comments are closed.